Marbella

Marbella is een Spaanse kustplaats tussen Málaga en Gibraltar in. De stad is al jaren zeer populair vanwege de warme temperaturen, de stranden en de rijke historie. Marbella ligt op 45 minuten rijden, 50 km, van onze Finca. Een stad met vele bezienswaardigheden zoals de haven, het centrum, het oude centrum maar ook de mooie stranden.

Extra informatie

Haven van Marbella
Puerto Banús werd eind jaren ’60 door José Banús bedacht. Hij was op zoek naar iets waardoor Marbella zich op economisch en toeristisch gebied zou ontwikkelen. Hij bedacht het uiterlijk én de invulling van Puerto Banús: een fraai Andalusisch wit dorpje met een luxe jachthaven ervoor. Sinds de jaren 70 is Puerto Banús is uitgegroeid tot één van Spanjes bekendste jachthavens. Tijdens een bezoek aan de haven kun je je onderdompelen in een wereld vol weelde en luxe.

Of je nu links of rechts in de haven kijkt, meer dan 900 jachten dobberen hier op het water. In de etalages zie je vele luxe merken als Gucci en Chanel. Bij de beachclubs worden chique cocktails geserveerd. Ben jij een autofanaat? Ook dan kijk je in Puerto Banús je ogen uit! De meest luxe auto’s scheuren hier rond. Alle merken, alle kleuren én alle maten… Spot een mooie vierwieler en ga ermee op de foto. De bijnaam Saint-Tropez van Spanje is er niet zomaar gekomen…

Bed & Breakfast - Sueno de Vida - Alhaurín de la Torre - Activiteiten - Marbella1

Marbella Centrum
Wil je het centrum van Marbella ontdekken? Op ongeveer 7 km van de haven ligt het hart van de stad. Je kunt prachtig wandelen langs de kust en genieten van het uitzicht op zee.


Cascao Antiquo (oude centrum)
Marbella stad kent ook een heel andere kant. Het charmante oude centrum, oftewel Cascao Antiquo. Het oude centrum is een aaneenschakeling van nauwe straatjes en kleine pleintjes vol witte huisjes, oude kerkjes én sinaasappelbomen. Dé highlight is Plaza de Los Naranjas. Aan dit sinaasappelplein werden de eerste bomen in 1941 geplant. Geniet in de schaduw of in de winterzon van Spaanse tapas én de beste sangria.

Wat je nog niet meer mag missen in Cascao Antiquo? Wandel over de Arabische stadsmuur, bewonder het 17e-eeuwse Casa de Corregidor, bezoek het 16e-eeuwse raadhuis of woon een dienst bij in de 17e-eeuwse Iglesia de la Encarnacion. Op de markt , Mercado Municipal,  begeef je je tussen de lokale bevolking. Heerlijk genieten van de Spaanse cultuur.


Mooie stranden
Marbella beschikt ook over mooie stranden waar je optimaal van de Spaanse zon, de strandbars en het lekkere eten kunt genieten. Vergeet je zwemkleding dus niet!

Bed & Breakfast - Sueno de Vida - Alhaurín de la Torre - Activiteiten - Marbella2