Ronda stad

Op een dik uur rijden (90km) ligt de stad Ronda, één van de mooiste steden van Andalusië. Ronda ligt in een bergachtig gebied en ligt op een hoogte van 750 meter. De stad wordt in tweeën gesplitst door de rivier Guadalevín, welke een diepe kloof heeft achtergelaten. Deze diepe kloof, de Tajo de Ronda, is ook meteen waar Ronda beroemd om is geworden.

Extra informatie

De door ons aanbevolen bezienswaardigheden in Ronda

 

Nieuwe brug
In Ronda liggen drie bruggen over de El Tago kloof: De Puente Romano, de Puente Viejo (‘oude brug’) en de meest beroemde, de Puente Nuevo (“nieuwe brug). Deze indrukwekkende brug van 120 meter hoogte werd in 1751 gebouwd en men deed 42 jaar over de bouw van de brug die nu de bezienswaardigheid van Ronda is. De nieuwe brug verbindt het oude (Moorse) centrum met het nieuwere El Mercadillo.
Tip: Het voormalige stadhuis, dat naast de Puente Nuevo staat, is de prachtige locatie van een parador met uitzicht op de Tajo-kloof

Bed & Breakfast - Sueno de Vida - Alhaurín de la Torre - Activiteiten - Ronda el Tago de Ronda1

El Tago de Ronda (kloof)
El Tago is de kloof die Ronda in tweeën splitst, ontstaan door de rivier Guadalevín. De gehele kloof is ongeveer 50 meter lang en gemiddeld 100 meter diep. Een mooie en flinke wandeling om de kloof met de nieuw brug goed te kunnen zien, is door de ‘Carretera de los Molinos’ af te dalen naar de vallei. Een geliefde plek om foto’s van Ronda te maken.

Bed-Breakfast-Sueno-de-Vida-Alhaurin-de-la-Torre-Activiteiten-Ronda-el-Tago-de-Ronda

Oude centrum
De beste manier om de  stad te ervaren is gewoon door de smalle kronkelige straatjes en leuke pleintjes van Ronda te dwalen, afgewisseld met af en toe een schitterend panorama. Enkele bezienswaardigheden in het oude gedeelte: Palacio de Salvatierra, Arco de Felipe V, Murallas de la Cijara, Puente Arabe, de Banos Arabes en de Minaret San Sebastian.

Bed & Breakfast - Sueno de Vida - Alhaurín de la Torre - Activiteiten - ronda oude centrum1

Baños Arabes
Deze Arabische baden stammen uit de periode van de Marokkaanse Almohaden-dynastie (rond de 13e eeuw). De Arabische baden worden gezien als een van de beste bewaarde badhuizen in Spanje. Voor een paar euro kun je de restanten bezoeken inclusief een informatieve film (Calle San Miguel, Barrio de Padre Jesús)

Bed & Breakfast - Sueno de Vida - Alhaurín de la Torre - Activiteiten - ronda banos arabes2

Uitzicht bij Alameda Del Tajo
Dit is hét uitzichtspunt over het landschap rondom Ronda Spanje. Kijk in het gezelschap van straatmuzikanten kilometers weg over de wijngaarden, het immense dal en de omliggende bergen. Het parkje met de ‘Alameda del Tajo’ ligt vlakbij de stierenvechtarena.

Bed & Breakfast - Sueno de Vida - Alhaurín de la Torre - Activiteiten - ronda uitzicht nij alameda del tajo2

Casa Del Rey Moro – afdalen in de mijn
Hoewel de naam anders suggereert is dit nooit het ‘Huis van de Moorse koning’ geweest. Het huis werd pas in de 18e eeuw gebouwd, heeft een mooie tuin in Moorse stijl, maar de belangrijke reden om de Casa del Rey Moro te bezoeken is de watermijn; een trap die in de rotswand is uitgehouwen om beneden bij de rivier te komen. Bij je bezoek mag je zelf de trappen van deze watermijn afdalen.

 

Bed & Breakfast - Sueno de Vida - Alhaurín de la Torre - Activiteiten - Ronda kloof1

Setenil de las Bodegas (17 km)
Andalusië staat bekend om zijn vele kleine witte dorpen. Een van de mooiste witte dorpen is Setenil de las Bodegas, welke slechts 17 kilometer ten noorden van Ronda ligt. Wat dit dorp extra mooi maakt zijn de woningen die deels zijn gebouwd in de rotsen. Absoluut een leuke omweg als je nog tijd over heeft na je bezoek aan Ronda.

Bed & Breakfast - Sueno de Vida - Alhaurín de la Torre - Activiteiten - setenil de las bodegas2

Een bezoek aan een van de vele wijnhuizen
Het gebied rond Ronda is een opkomende wijnstreek met meer dan twintig wijnhuizen in de regio. Veelal familiebedrijven die ook hun deuren openen voor het publiek om het wijnhuis te bekijken en uiteraard de wijnen te proeven. De Bodega Garcia HidalgoBodega Dona Felisa, de Joaquin Fernandez Bodega en Bodega Descalzos Viejos in een omgebouwd klooster zijn de meest populaire bodega’s om te bezoeken. Vaak is het nodig vooraf te reserveren.

Bed & Breakfast - Sueno de Vida - Alhaurín de la Torre - Activiteiten - ronda wijnhuizen1

Plaza de Toros
De stierenvechtarena van Ronda is uniek omdat het de oudste uit steen gemaakt stierenvechtarena is die nog in Spanje staat. De arena voor 5000 mensen werd al gebouwd tussen 1779 en 1785 (door de architect van de Puente Nuevo). Tegenwoordig worden nog maar een paar stierengevechten per jaar georganiseerd tijdens de feestweek in september. De rest van het jaar kun je de neoklassieke Plaza de Toros bezoeken als een museum (‘Museo Taurino’) om meer te weten te komen over het stierenvechten en bijvoorbeeld de beroemde en in Ronda geboren torero Pedro Romero.

Bed & Breakfast - Sueno de Vida - Alhaurín de la Torre - Activiteiten - Ronda stierenvechten