Mijas Pueblo

Mijas Pueblo, of Pueblo blanco, is een pittoresk en traditioneel Andalusisch bergdorp bekend om zijn witte huisjes op 21 km afstand van onze finca. Het charmante dorp op 428 meter hoogte is op een rotsplateau tegen de bergen aangebouwd en biedt op verschillende plaatsen spectaculaire uitzichten over de bergen, zee en omliggende dorpen.

Extra informatie

Het dorp is een idyllische plek die zo van een schildersezel af kan komen.  Met zijn smalle straatjes vol blauwe potten en geraniums aan de muren, smalle steegjes, trappetjes, en mooie pleintjes is Mijas een bezienswaardigheid op zich. Je vindt er vele winkeltjes en souvenirwinkels waar je van alles kunt vinden: van handgemaakte keramiek tot leren artikelen, traditionele Spaanse sieraden en nog veel meer.

De vele barretjes, terrasjes, restaurants en bodega’s nodigen je uit om verschillende soorten tapas en wijn te proeven.

Aan de randen van Mijas pueblo is een botanische tuin aangelegd vlak bij La Muralla, de versterkte muur. Je kunt er gezellig wandelen en vanuit dit hoger gelegen punt kun je ook genieten van een spectaculair adembenemend uitzicht over de kust.  Een uniek uitkijkpunt, in onze ogen wellicht een van de mooiste, op de Costa del Sol.

Een prachtig dorpje om heerlijk te slenteren, te genieten van de vergezichten en de levendigheid, in de zomeravonden vaak aangevuld met live-muziek of zomerse evenementen.

Het centrum van het dorp is zo goed als autovrij. Parkeren kan bij de grote parkeergarage, je loopt van hieruit zo het dorp in. Parkeerkosten voor 24 uur zijn slechts €1,-